دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران ، s.tahmasbi@iaushk.ac.ir
چکیده: (7589 مشاهده)
مقدمه: اجتماعی شدن، فرایند پذیرش نقشهای حرفهای و یک راه واقعی برای توسعه هویت حرفهای به شمار میرود. مطالعه حاضر با هدف تعیین مفهوم اجتماعی شدن و عوامل مرتبط با آن در پرستاری در طی سالهای 2000 تا 2014 صورت پذیرفته است.
روش کار: در مطالعه مروری منظم حاضر، مقالات کمی و کیفی منتشر شده در رابطه با مفهوم اجتماعی شدن پرستار در طی سالهای 2000 تا 2014 میلادی در بانکهای اطلاعاتی Medline, Elsevier, Wiley انتخاب شدند. واژههای مورد استفاده در جستجو"Nursing Socialization " و "Professional Socialization" و Nursing استفاده شد. سپس با مرور کامل مقالات، مقالاتی که دقیقاً مفهوم اجتماعی شدن و عوامل مرتبط با آن را مورد بررسی قرار داده بودند و به زبان انگلیسی منتشر شده بودند، انتخاب و با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: در جستجوی اولیه در پایگاههای اطلاعاتی مذکور، تعداد 607 مطالعه در ارتباط با مفهوم اجتماعی شدن پرستاران یافت شد و از این تعداد،41 مطالعه بطور مستقیم و غیر مستقیم به موضوع اجتماعی شدن پرستاران پرداخته بودند. از این تعداد 15 مقاله مستقیم درارتباط با موضوع پژوهش بوده که 3 مقاله از Medline، 5 مقاله از Elsevier، و 7 مقاله از Wiley بود. سپس مقالات یافت شده، بر مبنای عنوان، چکیده و سپس کل مقاله رویکرد تفسیری و منطقی مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه گیری: مفهوم اجتماعی شدن پرستاران یک مفهوم پیچیده وچند بعدی است و عوامل متعدد فردی، اجتماعی و سازمانهای آموزشی و درمانی با آن در ارتباط هستند و میتوانند تحقق آن را تسهیل نموده یا مانعی برای آن به شمار روند. مطالعه حاضر میتواند به مدیران ارشد و میانی دانشکدهها و بیمارستانها کمک کند تا در جهت شکل گیری صحیح فرایند اجتماعی شدن و بدنبال آن توسعه هویت حرفهای پرستاران گام بردارند.