[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 4، شماره 4 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 63-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر چربی خون در بیماران پیش دیابتیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور
سمانه علی نژاد مفرد ، محسن فوادالدینی ، علیرضا سعادت جو
دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، alinejads1@yahoo.com
چکیده:   (10547 مشاهده)
مقدمه: بیماران پیش دیابتیک در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشند. هدف از انجام پژوهش تعیین تأثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر چربی خون در بیماران پیش دیابتیک است. مواد و روش ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور بود. در این مطالعه 72 نفر با علائم پیش دیابت در سال 1392 شرکت کردند. این افراد به مدت 8 هفته روزانه 2 عدد کپسول آلوئه ورا صبح و شب مصرف کردند (کپسول آلوئه ورا 300 میلی گرم، کپسول الوئه ورا 500 میلی گرم و کپسول پلاسبو). نمونه خون افراد جهت سنجش میزان چربی در ابتدای مطالعه، انتهای هفته چهارم و هفته هشتم، گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 استفاده شد. یافته ها: میزان Total cholesterol و LDL-C، تنها در گروه مصرف کننده کپسول 500 میلی گرمی آلوئه ورا در هفته هشتم بعد از مداخله، با استفاده از آزمونهای آماری ویلکاکسون و آنالیز واریانس درون گروهی، کاهش آماری معناداری (P<0/001) و (P=0/01) را نشان داد. این در حالی است که افزایش معناداری با استفاده از آزمون آماری کروسکال والیس، در میزان HDL-C تنها در این گروه نسبت به گروه کنترل، در هفته هشتم بعد از مداخله (P=0/004) وجود داشت. در گروه مصرف کننده کپسول 500 میلی گرمی آلوئه ورا در هفته چهارم بعد از مداخله (P=0/045) و در هفته هشتم بعد از آن (P=0/005)، تری گلیسرید نسبت به گروه کنترل، کاهش آماری معناداری را با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد. نتیجه گیری: استفاده از عصاره گیاه الوئه ورا در بیماران با علائم پیش دیابت، به میزان قابل ملاحظه ای باعث تعدیل وضعیت چربی خون طی هشت هفته می گردد. پیشنهاد می گردد آلوئه ورا در رژیم غذایی روزانه به میزان استاندارد برای پیشگیری از افزایش قند و چربی خون اضافه شود.
واژه‌های کلیدی: آلوئه ورا، پیش دیابت، چربی خون، طب گیاهی
متن کامل [PDF 444 kb]   (2741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری
دریافت: 1394/6/1 | پذیرش: 1394/7/25 | انتشار: 1394/7/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alinejad Mofrad S, Foadoddini M, Saadat Joo A. Eeffect of Aloe Vera extract on blood lipids in patients with pre-diabetes: A randomized double-blind clinical trial.. JHPM 2015; 4 (4) :53-63
URL: http://jhpm.ir/article-1-510-fa.html

علی نژاد مفرد سمانه، فوادالدینی محسن، سعادت جو علیرضا. تأثیر عصاره گیاه آلوئه ورا بر چربی خون در بیماران پیش دیابتیک: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور. فصلنامه مدیریت ارتقای سلامت. 1394; 4 (4) :53-63

URL: http://jhpm.ir/article-1-510-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4645