دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد ، dransarishahidi@gmail.com
چکیده: (2092 مشاهده)
مقدمه: گرایش به جراحی زیبایی و اقدام به آن می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی باشد. این مطالعه با هدف همبستگی رضایت جنسی و حمایت اجتماعی درک شده با گرایش به عمل جراحی زیبایی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری، شامل کلیه مراجعه کنندگان طالب جراحی زیبایی در یکماه در سال 1399 به 3 کلینیک منتخب شهر تهران بودند که در مجموع 900 تن برآورد شدند. 322 تن از به روش نمونه گیری غیرتصادفی سهمیه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه رضایت جنسی" (Sexual Satisfaction Questionnaire)، "مقیاس حمایت اجتماعی درک شده" (Perceived Social Support Scale) و "مقیاس پذیرش جراحی زیبایی" (Acceptance of Cosmetic Surgery Scale) استفاده شد. روایی سازه ابزارها به روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ تایید شد. داده های جمع آوری شده در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 19 تحلیل شد.
یافته ها: گرایش به جراحی زیبایی با رضایت جنسی (208/0-=r) و حمایت اجتماع درک شده (338/0-=r) همبستگی منفی و معنادار دارد (05/0>P). همچنین حمایت اجتماعی درک شده (29/0-=β) و رضایت جنسی (19/0-=β) در مجموع 15 درصد از واریانس گرایش به جراحی زیبایی را پیش بینی می کنند (05/0>P).
نتیجه گیری: گرایش به جراحی زیبایی با رضایت جنسی و حمایت اجتماع درک شده همبستگی منفی و معنادار دارد. لذا حمایت اجتماعی و رضایت جنسی گرایش به جراحی را پیش بینی می کند. پیشنهاد می شود که روانشناسان و مشاوران جهت کاهش گرایش غیر ضروری افراد به جراحی زیبایی، نقش حمایت اجتماعی و رضایت جنسی را مورد توجه قرار دهند.
Vahid Harandi S, Ansari Shahidi M, Haghayegh S A, Raeisi Z. Correlation of Sexual Satisfaction and Perceived Social Support with the Tendency to Cosmetic Surgery in Men and Women. JHPM 2021; 10 (4) :1-11 URL: http://jhpm.ir/article-1-1358-fa.html
وحیدهرندی سپیده، انصاری شهیدی مجتبی، حقایق سید عباس، رئیسی زهره. همبستگی رضایت جنسی و حمایت اجتماعی درک شده با گرایش به عمل جراحی زیبایی در زنان و مردان. فصلنامه مدیریت ارتقای سلامت. 1400; 10 (4) :1-11