[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای تعارض کار و خانواده

عاطفه فتحی، رضا نیک بخش، اکبر آفرینش خاکی، فریده شریفی فر،
دوره ۹، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تعارض نقش زمانی بروز می‌کند که یک فرد ملزم به انجام نقش‌های اجتماعی متعدد و رفتارهای ناهماهنگی است. یکی از این نوع از تعارض¬ها، تعارض کار و خانواده می‌باشد. ازاین‌رو پژوهش حاضر با هدف ترجمه وروانسنجی"مقیاس تعارض کار –خانواده" ((Work-Family Conflict Scale  در کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام گرفت.
روش کار: مطالعه حاضر از مطالعات روش شناسی است . جامعه پژوهش کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند که با استفاده از روش غیر تصادفی و سهمیه ای و تعداد نمونه لازم برای تحلیل عاملی تعداد ۲۰۰ تن به‌عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب گردید. "مقیاس تعارض کار – خانواده" با۱۸عبارت و ۶ زیر مقیاس و روش پاسخ دهی لیکرت ۵ درجه ای از خیلی کم تا خیلی زیاد می باشد. ابتدا نسخه اصلی به فارسی ترجمه شد . پس از آن ترکیب و تلفیق ترجمه های اولیه به یک ترجمه واحد صورت گرفت. نسخه نهایی ترجمه شده از فارسی به انگلیسی و در نهایت نسخه ترجمه شده مورد بازنگری، اصلاح و جمع بندی قرار گرفت. روایی صوری، نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوا، روایی سازه با روش تحلیل عاملی اکتشافی، روایی همگرا و روایی واگرا اندازه گیری شد. پایایی به روش ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب انجام شد. داده ها با نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۲۴ و SmartPLS ۳,۲.۱مورد تحلیل قرار گرفت.  
یافته ها: تمام عبارت‌های مقیاس ازنظر متخصصان تأثیر بیشتر از ۵/۱ دارند. نتایج  نسبت روایی محتوا با نظر ۱۵ تن از متخصصان ۵۹/۰ و شاخص روایی محتوا نیز ۷۹/۰ تا ۸۱/۰ به دست آمد. نتایج آزمون کرویت بارتلت بیان کننده همبستگی معنادار کافی بین سؤالات بود (۰۰۱/۰>P، ۰۲۳/۲۲۶۳=Chi-square). همچنین نتایج به دست آمده از ملاک کیسر نشان داد بارهای عاملی برای هر ۶ عامل بزرگتر از ۴۰/۰ بوده که در کل ۷۹۱/۷۶ درصد از واریانس کل را تبیین می‌کند. تحلیل عاملی تائیدی نشان داد که شاخص های روایی همگرا در ابعاد شش گانه مقیاس مورد مطالعه بیشتر از ۵/۰ می باشد. همچنین روایی واگرا نشان داد که میانگین واریانس استخراج شده هر کدام از ابعاد، بیشتر از بالاترین همبستگی آن با سایر سازه های مقیاس مورد مطالعه است.  نتایج ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب، به ترتیب بیشتر از ۷۰/۰و ۸۰/۰ دست آمد.
نتیجه گیری: "مقیاس تعارض کار- خانواده" در بین جامعه کارکنان ورزشی همانند نسخه اصلی، می تواند به‌عنوان ابزار مناسبی برای ارزیابی تعارض کار و خانواده مورد استفاده قرار گیرد. لذا استفاده از این مقیاس برای اندازه گیری این سازه برای کارکنان حوزه ورزش  پیشنهاد می گردد. 
 

صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714