[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 128-116 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی «درمان روان پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» با «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» بر آشفتگی روانشناختی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد
مریم نبیلی نوقابی ، ابوالفضل بخشی پور ، مهدی قاسمی مطلق
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ، Ab8boj@gmail.com
چکیده:   (107 مشاهده)
مقدمه: آشفتگی روانشناختی، از نگرانی‌های شایع در میان دانشجویان است که می‌توانند تأثیرات منفی بر عملکرد تحصیلی و کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشند. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» با «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» بر آشفتگی روانشناختی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد بود.
روش کار: پژوهش حاضر به روش نیمه‌تجربی با پیش‌آزمون - پس‌آزمون و گروه کنترل بود. نمونه‌ای غربال‌شده به وسیله «مقیاس آشفتگی روانشناختی کسلر» (کسب نمره‌ بالاتر از 27 از 40) متشکل از 54 دانشجو به 3 گروه، 2 گروه مداخله و یک گروه کنترل تقسیم شدند. شرکت‌کنندگان به روش در دسترس و داوطلبانه از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد انتخاب و به روش تصادفی ساده (قرعه‌کشی) در گروه‌ «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» (18 تن)، «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» (18 تن) و کنترل (18 تن) جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، «مقیاس آشفتگی روانشناختی کسلر» (Kessler Psychological Distress Scale) بود. در پژوهش حاضر روایی ابزار به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ انجام شد. دانشجویان در گروه‌های مداخله در 10 جلسه هر جلسه به مدت 90 دقیقه شرکت کردند و در این بازه زمانی گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله‌ای دریافت نکرد. جمع‌آوری داده‌ها از طریق اجرای پیش‌آزمون و پس‌آزمون بر روی هر 3 گروه انجام شد. داده‌ها در نرم‌افزار اس پی اس اس نسخه 25 تحلیل شد.
یافته‌ها: «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» و «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» در کاهش آشفتگی روان‌شناختی اثربخشی معناداری داشتند. میانگین آشفتگی روانشناختی در گروه «روان‌درمانی پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» از 56/24 در پیش‌آزمون به 78/19 در پس‌آزمون کاهش یافته است. در گروه «درمان راه‌حل‌محور کوتاه» این مقادیر از 61/23 در پیش‌آزمون به 61/21 در پس‌آزمون کاهش یافته‌اند. در گروه کنترل نیز این مقادیر از 61/22 در پیش‌آزمون به 56/23 در پس‌آزمون تغییر یافته‌اند. به طور کلی، اثربخشی «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» بیشتر از «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» بود (P<0/01).
نتیجه‌گیری: «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» با «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» در کاهش آشفتگی روانشناختی اثربخش بودند. بنابراین، «درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» به عنوان روش مؤثرتری برای کاهش مشکلات روانشناختی دانشجویان پیشنهاد می‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: درمان روان‌پویشی فشرده و کوتاه‌مدت، درمان راه‌حل‌محور کوتاه، آشفتگی روانشناختی، بهبود سلامت روان، اثربخشی درمان. 
متن کامل [PDF 333 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت سلامت
دریافت: 1403/6/4 | پذیرش: 1403/11/6 | انتشار: 1404/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabili Noghabi M, Bakhshipour A, Ghasemi Motlagh M. Comparing The Effectiveness of “Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy” with “Solution-Focused Brief Therapy” on Psychological Distress in Students of Islamic Azad University, Gonabad Branch. JHPM 2025; 14 (2) :116-128
URL: http://jhpm.ir/article-1-1808-fa.html

نبیلی نوقابی مریم، بخشی پور ابوالفضل، قاسمی مطلق مهدی. مقایسه اثربخشی «درمان روان پویشی فشرده و کوتاه‌مدت» با «درمان راه‌حل‌محور کوتاه‌» بر آشفتگی روانشناختی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد. فصلنامه مدیریت ارتقای سلامت. 1404; 14 (2) :116-128

URL: http://jhpm.ir/article-1-1808-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4710