دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ، saeed.shrifi2003@gmail.com
چکیده: (3613 مشاهده)
مقدمه: وجود همفکری، همدلی، همگرایی و پذیرش اجتماعی در بین اقوام یکی از راههای نیل به سلامت اجتماعی و انسجام ملی در جامعه چند قومی ایران است. پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردها و پیامدهای همدلی قومی فرهنگی در شبکههای اجتماعی مجازی با رویکرد انسجام ملی و دستیابی به سلامت اجتماعی انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر با رویکرد کیفی انجام شد. نمونه مطالعه 32 نفر از صاحبنظران و کارشناسان بودند و ملاک انتخاب صاحبنظران داشتن شناخت و آگاهی نسبت به ادبیات موضوع و نیز داشتن اشرافیت بر جامعه در خصوص رصد کردن پدیده محوری پژوهش، بوده است که بهصورت هدفمند و گلولهبرفی انتخاب شدند. از مصاحبه با بهکارگیری سؤالات باز و نیمهساختاریافته برای جمعآوری داده ها استفاده شده است. پس از رسیدن به اشباع نظری، داده ها با روش تحلیل محتوا از نوع قراردادی انجام شد.
یافتهها: با کدگذاری و تحلیل محتوای مصاحبههای نیمه ساختار با صاحبنظران، تعداد 159 کد باز استخراج گردید و پس از تجمیع کدها تعداد 47 زیر طبقه و تعداد 17 طبقه در غالب دو درون مایه اصلی به عنوان "راهبردها" و "پیامدها" شناسایی گردید.
نتیجهگیری: نتایج حاکی از آن است که با توجه به راهبردها و پیامدهای استخراجی پژوهش، همبستگی ملی و وفاق قومی و فرهنگی ایجاد خواهد شد و با مشارکتپذیری و تسهیل در اجرای راهبردهای ارائه شده، پیامدهای مثبت تقویت خواهد شد. پیشنهاد می شود سیاستگذاران با بکارگیری این راهبردها انسجام ملی و سلامت اجتماعی کشور را تحقق بخشند.
Rezei N, sharifi S, taghipour F. Developing Strategies and Consequences of Ethnic- Cultural Empathy in Virtual Social Networks with a National Cohesion Approach and Achieving Social Health: A Qualitative Study (Content Analysis). JHPM 2020; 9 (6) :108-121 URL: http://jhpm.ir/article-1-1250-fa.html
رضایی کلواری نوراله، شریفی سعید، تقی پور فائزه. تدوین راهبردها و پیامدهای همدلی قومی - فرهنگی در شبکههای اجتماعی مجازی با رویکرد انسجام ملی و دستیابی به سلامت اجتماعی: مطالعه کیفی (تحلیل محتوا). فصلنامه مدیریت ارتقای سلامت. 1399; 9 (6) :108-121