دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، jalalvand_ali@yahoo.com
چکیده: (796 مشاهده)
مقدمه: ارتباط بین "درد عضلانی با شروع تاخیری"با نیروهای عکس العمل زمین و نرخ بارگذاری هنگام فرود روشن نیست. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر "درد عضلانی با شروع تاخیری" بر نیروی عمودی عکس العمل زمین و میزان بار وارد شده در هنگام فرود در افراد سالم غیر ورزشکار می باشد.
روش کار: این پژوهش از نوع نیمه تجربی (تمرینات القاء کننده "درد عضلانی با شروع تاخیری" توسط آزمون پله هاروارد)، با یک طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری را دانشجویان غیر ورزشکار تشکیل میدادند که بطور داوطلبانه در مطالعه شرکت کردند. تعداد 15 دانشجوی غیر ورزشکار سالم مرد به صورت نمونه گیری تصادفی ساده به روش قرعهکشی انتخاب شدند. در ایــن مطالعــه از پرسشــنامه جمعیــت شــناختی و "پرسشنامه سلامت عمومی"(General Health Questionnaire) به منظور بررسی شرایط سلامتی عمومی و ورود آزمودنی به پژوهش استفاده شد. وزن و قد آزمودنیها به ترتیب با استفاده از ابزار و دستگاههای صفحه نیروسنج و قدسنج مدل سیکا 206 انجام شد. روایی و پایایی این ابزار ها در مطالعات فراوانی قبلی تایید شده است. جهت کنترل ارتفاع فرود از سیستم تحلیل حرکتی وایکان شامل 4 دوربین پرسرعت مادون قرمز استفاده گردید. نیروی عکس العمل زمین هنگام فرود متقاطع با استفاده از یک صفحه نیرو اندازهگیری و سپس شاخصهای کینتیکی شامل اوج و قعر نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن به اوج و قعرها و نرخ بارگذاری توسط نرم افزارهای وایکان نکسوس استخراج گردید. دادهها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه 23 تحلیل شد.
یافتهها: "درد عضلانی با شروع تاخیری" تاثیری بر شاخصهای نیروی عکس العمل زمین هنگام تماس پاشنه نمیگذارد (05/0
نتیجه گیری: "درد عضلانی با شروع تاخیری" ناشی از تمرین باعث کاهش نیروی عمودی عکس العمل هنگام تماس پنجه با زمین هنگام فرود و همچنین زمان رسیدن سریعتر در نیروهای عکس العمل هنگام تماس با پنجه میشود. لذا پیشنهاد می شود با بازخورد از تغییرات این پارامترهای بیومکانیکی راهکارهای درمان و پیشگیری از این عوامل خطر در فعالیت و بازتوانی به درمانگران، فیزیوتراپها و سایر گروهها آموزش داده شود.