[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۴ نتیجه برای نگرش

زهرا حسینی نوده ، میمنت حسینی، فریده یغمایی ، حمید علوی مجد ، موسی جباری ،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

 

مقدمه: با توجه به افزایش حوادث شغلی در بین زنان ایرانی، توجه به نگرش ایمنی به کار به عنوان یک عامل بازدارنده بروز حوادث شغلی اهمیت بالایی دارد. این پژوهش با هدف تعیین همبستگی ویژگی های جمعیت شناسی و نگرش ایمنی به کار کارگران زن کارخانه های مواد غذایی انجام شده است.

 

مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی–همبستگی، ۱۷۱ نفر از زنان کارگر شاغل در ۴ کارخانه­ مواد غذایی شهر تهران به­روش نمونه­گیری مرحله­ای انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پـرسشنامه دو قسمتی جمعیت­شناسی و "پـرسشنامه نگرش ایمنی به کار" Safety Attitude to Work Questionnaire جمع آوری گردید. اعتبار ابزار با سه روش شاخص اعتبار محتوا (۱۰/۹۲)، نسبت اعتبار محتوا (۱۱/۹۱) و اعتبار صوری و پایایی آن با دو روش همسانی درونی(۹۱/۰= α) و آزمون مجدد (۹۴/۰=г) تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم­افزار بسته­ آماری برای علوم اجتماعی نسخه­ شانزده انجام گرفت.

 

یافته­ها: نتایج نشان داد بیشتر زنان کارگر نگرش مثبت در زمینه ایمنی به کار داشتند (۳/۸۱ درصد). همچنین آزمون تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد که بین تعداد ازدواج و تعداد فرزندان با نگرش ایمنی به کار همبستگی وجود داشت (۰۱/۰>P). بعلاوه،استفاده ازآزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین میزان دستمزد و سابقه کاربا نگرش ایمنی به کاربه طورمنفی همبستگی وجود داشت (۰۵/۰>P) بطوری که میزان همبستگی بین میزان دستمزد با نگرش ایمنی به کار ۱۵/۰-وسابقه کاربا نگرش ایمنی به کار ۰۱۸/۰- بود. بین سایر ویژگی های جمعیت شناسی با نگرش ایمنی به کار همبستگی وجود نداشت.

 

نتیجه­گیری: با توجه به همبستگی برخی ویژگی­های جمعیت­شناسی زنان کارگر با نگرش ایمنی به کارآنها، نیاز به مطالعات بیشتر در این جمعیت توصیه می شود.

 


میمنت حسینی، زهره خاوری ، فریده یغمایی ، حمید علوی مجد ، مریم جهانفر ، پوران حیدری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروزی کاهش فعالیت بدنی در بین دانشجویان می باشد. عوامل بسیاری بر انجام فعالیت بدنی نقش دارند که در این بین نگرش اهمیت بسیاری دارد. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی نگرش، خودکارامدی، هنجارذهنی با تمایل به انجام فعالیت بدنی در دانشجویان دختر انجام گردید. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-همبستگی ۴۴۴ نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در دانشکده های مختلف، انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه "مقیاس فعالیت بدنی دختران دانشجو" بود که مشتمل بر مشخصات جمعیت شناسی، "نگرش به فعالیت بدنی"، "هنجار ذهنی در مورد فعالیت بدنی"، "خودکارآمدی در مورد انجام فعالیت بدنی" و"تمایل به انجام فعالیت بدنی" بود. جهت تعیین روایی پرسشنامه از روش شاخص روایی محتوا و صوری و جهت تعیین پایایی ابزار از روش همسانی درونی و آزمون مجدد استفاده گردید. پرسشنامه های تکمیل شده توسط SPSS نسخه ۱۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: اکثریت دانشجویان دارای نگرش مثبت به انجام فعالیت بدنی بودند. بعلاوه، "نگرش به فعالیت بدنی" با "هنجارهای ذهنی در مورد فعالیت بدنی" (۲۰۹/۰=r،۰۰۱/۰>P) ،"خودکارآمدی در مورد فعالیت بدنی" (۰۹۷/۰=r،۰۴۲/۰= P) و "تمایل به انجام فعالیت بدنی" (۱۵۵/۰=r، ۰۰۱/۰=P) همبستگی مثبت داشت. از طرف دیگر، شاخص توده بدنی و سطح درآمد با "نگرش به فعالیت بدنی" همبستگی معنی داری نداشت. نتیجه گیری: همبستگی مثبت "نگرش به فعالیت بدنی"، "هنجارهای ذهنی در مورد فعالیت بدنی"، "خودکارآمدی در مورد فعالیت بدنی"، می تواند باعث ایجاد انگیزه و "تمایل به انجام فعالیت بدنی" در میان دانشجویان شود. لذا توصیه می شود برنامه های آموزش گروهی جهت ارتقا سطح فعالیت بدنی در دانشجویان اجرا گردد.
مریم جهانفر، فریده یغمایی، حمید علوی مجد، محمد افخمی ، زهره خاوری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

 

مقدمه: دیابت بیماری مزمنی است که پیشگیری از عوارض آن منجر به ارتقاء سطح سلامت مبتلایان می‌شود. نگرش افراد نسبت به رفتارهای پیشگیری کننده تاثیر بسزایی در رفتار آن ها خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در زمینه رفتارهای پیشگیری کننده از عوارض بیماری انجام شد.

 

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی بود و ۲۰۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به "کلینیک دیابت یزد" در سال ۱۳۹۱ به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته "نگرش به رفتار پیشگیری کننده از عوارض دیابت نوع دو" بود. جهت تعیین روایی پرسشنامه از روایی صوری و شاخص روایی محتوا و برای تعیین پایایی ابزار از روش همسانی درونی و آزمون-بازآزمون استفاده گردید. داده‌های جمعآوری شده وارد نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۹ گردید.

 

یافته‌ها: نتایج نشان داد که اکثریت واحدهای پژوهش دارای نگرش مثبت نسبت به رفتارهای پیشگیری کننده از عوارض دیابت نوع دو بودند. طول مدت ابتلا به دیابت با نگرش به رفتارهای پیشگیری کننده از عوارض دیابت نوع دو همبستگی معنیداری نشان داد (۰۵/۰>p)، اما بین سن و نگرش به رفتارهای پیشگیری کننده، همبستگی معنی داری وجود نداشت.

 

نتیجه‌گیری: همبستگی مثبت بین نگرش به رفتارهای پیشگیری کننده از عوارض دیابت و طول مدت ابتلاء به دیابت نوع دو، می‌تواند راهنمایی جهت سیاستگذاران برای برگزاری برنامه‌های آموزشی برای بیماران جدید مبتلا به دیابت نوع دو باشد. پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی رفتارهای پیشگیری کننده از عوارض دیابت نوع دو برای بیماران مبتلا به این بیماری برگزار شود. 

 
ملیحه همتی اسمعیلی، فاطمه حشمتی نبوی، حمیدرضا ریحانی، رسیدضا مظلوم، سيد علیرضا تسعیری، محسن ابراهیمی، حوا عبداللهی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: پرستاران بیش از سایر گروه‌های شغلی در معرض خشونت محل کار قرار دارند. نگرش آن‌ها به مدیریت خشونت در هنگام مواجهه آن‌ها در برابر خشونت محل کار موثر است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر اجرای برنامه آموزشی پیشگیری از خشونت محل کار بر نگرش پرستاران نسبت به مدیریت خشونت و پرخاشگری بیمار و خانواده آن‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی یک گروه از نوع قبل و بعد بود که بر روی ۶۵ نفر پرستاران شاغل در بخش اورژانس عدالتیان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انجام شد. مداخله به‌صورت یک سمینار سه روزه در قالب برنامه‌های آموزش مداوم با عنوان "پیشگیری از خشونت محل کار در اورژانس" اجرا شد. ابزار گردآوری داده‌ها، "مقیاس نگرش به مدیریت پرخاشگری و خشونت "The Management of Aggression and Violence Attitude Scaleبود که در آن نمرات کمتر نشاندهنده نگرش مثبت بود. برای سنجش روایی از روش روایی محتوا با نظر ۱۰ نفر از اساتید دانشکده پرستاری و مامایی مشهد و تربیت مدرس تهران انجام شد، پایایی ابزار نیز با روش همسانی درونی و ضریب آلفای کرونباخ به تایید رسید. داده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد میانگین نمره نگرش پرستاران نسبت به مدیریت خشونت، در بعد عوامل مدیریتی از ۴۱/۴±۶۹/۳۰ قبل از مداخله به ۴۱/۴±۰۰/۲۹ بعد از مداخله بهبود یافت که این تغییرات به لحاظ آماری معنی‌دار بود (۰۲۱/۰P=). اما در ابعاد عوامل خارجی، داخلی و موقعیتی این تغییرات معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: آموزش می‌تواند نگرش پرستاران نسبت به خشونت را در بعد مدیریت خشونت بهبود بخشد. مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا با اجرای مداخلات آموزشی با محتوا و روش‌های متفاوت، اثربخشی برنامه‌های آموزشی در این خصوص را مورد بررسی قرار دهد.
بتول بخشی ارجنکی، طیبه شریفی، محمد قاسمی پیربلوطی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بهزیستی روان‌ شناختی تحت تأثیر متغیرهای زیادی قرار می‌گیرد که این متغیرها با توجه به محیطی که فرد در آن قرار دارد متنوع می‌باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین بررسی رابطه بهزیستی روان شناختی با نگرش دینی، عزت‌نفس و سرسختی روان شناختی با استفاده از مدل ‌سازی معادلات ساختاری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی شهرکرد انجام شد. مواد و روش‌ها: در پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه دولتی و آزاد اسلامی شهرستان شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختیاری) در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ هست. نمونه‌ها به شیوه نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شد (۲۰۶ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۶۹ نفر از دانشگاه دولتی). چهار پرسشنامه روا و پایا شامل "سیاهه عزت‌نفس کوپر اسمیت" "Cooper Smith’s Self-esteem Inventory"، (فرم ۵۸ سؤالی)، "سیاهه سرسختی روان‌شناختی اهواز" "Ahvaz Hardiness Inventory"، "سیاهه بهزیستی روان‌شناختی ریف" "Ahvaz Hardiness Inventory" و "مقیاس نگرش سنج مذهبی "Religious Attitude Scale"جهت گردآوری داده‌ها استفاده شد. جهت تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها از مدل‌ سازی معادلات ساختاری و نرم ‌افزارهای SPSS ۲۲ و AMOS ۱۸ استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین تمامی متغیرهای مورد بررسی (نگرش دینی، عزت‌نفس، سرسختی روان‌ شناختی و بهزیستی روان شناختی) رابطه مثبت و معناداری به دست آمد به‌ طوری‌که حدود ۵۶ درصد از تغییرات سرسختی روان‌شناختی توسط دو متغیر نگرش دینی و عزت‌نفس و حدود ۶۹ درصد از تغییرات بهزیستی روان‌ شناختی توسط سرسختی روان‌ شناختی تبیین شد. مدل مورد بررسی دارای برازش مناسبی بود (۰۵/۰=RMSEA، ۹۵۶/۰=CFI). نتیجه‌گیری: نگرش دینی به عنوانی متغیری اساسی تعیین‌کننده عزت ‌نفس و سرسختی روان ‌شناختی بوده و از آن طریق مبنایی برای بهبود بهزیستی روان ‌شناختی است. لذا برگزاری برنامه‌های مداخله ای مرتبط با بهبود سرسختی روان‌شناختی و بهزیستی روان شناختی، توجه به عزت ‌نفس و نگرش دینی ضروری هست.
زهرا معینی، مسعود فلاحی خشکناب، محمدعلی حسینی، اصغر دالوندی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دانش و نگرش پرستاران نسبت به خشونت محل کار تعیین کننده عملکرد آنها در کنترل خشونت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت دانش، نگرش و عملکرد پرستاران نسبت به خشونت محل کار در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان در سالهای ۹۴-۹۳ طراحی و اجرا شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تعداد ۲۴۲ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های انتخاب شده دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان به صورت تصادفی خوشه ای چند مرحله ای وارد مطالعه گردیدند.به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پژوهشگر ساخته "پرسشنامه دانش، نگرش و عملکرد پرستاران به خشونت محل کار" (Nurse's Knowledge, Attitude and Practice Toward Workplace Violence Questionnaire) استفاده شد. روایی پرسشنامه به صورت کمی از طریق روایی محتوایی و با استفاده از نظرات ۱۰ نفر از مدرسین عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد سنجش قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش های آلفای کرونباخ، کودر ریچارسون و آزمون-آزمون مجدد سنجیده شد.داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ تحلیل شد. یافته ها: میانگین نمرات دانش و نگرش پرستاران به ترتیب ۲۵/۵۲ و ۷۷/۳۷ بود. ۹/۹۷ درصد از آنان دانش بالایی از خشونت محل کار داشتند و نگرش تمامی آنان به خشونت شغلی منفی بود. واکنش های مطلع نمودن نگهبانی با میانگین وزنی۵۶/۴، دعوت مهاجم به آرامش و وانمود کردن به اینکه اتفاقی نیفتاده با میانگین وزنی ۹۹/۳ به عنوان واکنش هایی که در اغلب وقایع خشونت آمیز از سوی پرستاران مورد استفاده قرار گرفته بود گزارش گردید.میانگین نمرات نگرش پرستاران در بخش های مختلف (مختلط، زنان و مردان) تفاوت معنی داری (۰۰۱/۰=P) در سطح ۰۵/۰ ≥ P داشت. نتیجه گیری: با توجه به دانش بالا و نگرش منفی پرستاران نسبت به خشونت محل کار و همچنین عدم وجود ساز و کارهای قانونی در این خصوص، اکثریت آنان موارد خشونت شغلی خود را گزارش نمی نمایند. لذا پیشنهاد می گردد نسبت به وضع قوانین مربوط به خشونت شغلی علیه پرستاران اقدامات لازم صورت گیرد.
نرجس زنهاری، مهشید فروغان، محمدعلی حسینی، مسعود کریملو، اکرم فرهادی،
دوره ۵، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: مراقبان آسایشگاه‌های سالمندان بخش عمده‌ای از وظیفه پرستاری و مراقبت از سالمندان را برعهده دارند. هدف این مطالعه تعیین تأثیر داستان گویی بر دانش و نگرش مراقبان آسایشگاه‌های سالمندان در باره مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان بود.

روش کار: این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری است که بر روی ۴۷ مراقب رسمی شاغل در آسایشگاه‌های سالمندان شهر شیراز انجام گرفت. " آزمون حقایق دوران سالمندی" (Facts on Aging Quiz) و "مقیاس نگرش نسبت به سالمندان کوگان" (Cogan’s Attitudes Toward Older People Scale) توسط مشارکت کنندگان تکمیل شد. نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوای و پایایی به روش آلفای کرونباخ ابزارهای فوق بررسی و تأیید شد. مراقبان در طی ۵ جلسه داستان‌هایی را که از تجربه کار با سالمندان به یاد داشتند بر اساس پروتکل آموزشی از پیش تعیین شده با سایر اعضای گروه به اشتراک گذاشتند. داده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۱۶ تحلیل شد.

یافته‌ها: میانگین نمرات "آزمون حقایق دوران سالمندی" در مراحل قبل، بعد و پیگیری به ترتیب۸۷/۰۴، ۹/۹ و ۱۰/۴۶بود. میانگین نمرات نگرش نسبت به سالمندان در مراحل قبل، و بعد از مداخله و پیگیری به ترتیب ۱۰۸/۲۳، ۱۱۱/۳۸و ۱۱۱/۹۵بود. برگزاری جلسات داستان گویی بر دانش مراقبان و نگرش آن‌ها در زمینه مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان تأثیر مثبت معناداری (۰/۰۵> P) داشته است.

نتیجه گیری: استفاده از روش داستان گویی موجب بهبود دانش و نگرش مراقبان آسایشگاه‌های شهر شیراز نسبت به مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان شد. پیشنهاد می‌شود برنامه‌هایی به منظور انتقال دانش به شیوه داستان گویی تدوین و به آسایشگاه‌ها معرفی شود.


سمیه نوری، فریده یغمایی،
دوره ۶، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: ورزش یکی از رفتارهایی است که انجام آن تأثیر بسزایی در سلامت دارد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل مرتبط با انجام ورزش در ورزشکاران دختر شهرستان زنجان در سال ۱۳۹۵-۱۳۹۶ بر اساس نظریه رفتار منطقی می‌باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه پژوهش شامل ۱۴۰ نفر دختران ورزشکارشهرستان زنجان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی- خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده‌ها پرسشنامه جمعیت شناختی و "مقیاس فعالیت بدنی دختران دانشجو" (Physical Activity Scale of Females Students) است. این مقیاس دارای ۴۰ عبارت و مشتمل بر ۵ قسمت است. روایی صوری و محتوایی آن توسط ۱۵ نفر از مدرسین دانشگاه تائید شد و پایایی به روش آلفای کرونباخ و همبستگی درون گروهی باشرکت ۱۵ ورزشکار زن انجام شد. تحلیل داده‌های جمع آوری شده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ انجام شد.
یافته‌ها: بین نگرش به ورزش با تمایل به انجام ورزش (۲۴/۰- = r،۰۰۵/۰ = P) و انجام ورزش (۲۵/۰- = r،۰۰۳/۰ = P) رابطه معنی دار و منفی وجود داشت. ارتباط مثبت و معنی دار بین تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش (۶۹/۰ = r، ۰۰۱/۰ = P) وجود داشت. همچنین بین هنجار ذهنی در مورد ورزش و نگرش به ورزش (۲۸/۰ = r، ۰۰۱/۰ = P) ارتباط وجود داشت.
نتیجه گیری: بین نگرش به ورزش با تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. ارتباط مثبت و معنی دار بین تمایل به انجام ورزش و انجام ورزش وجود داشت. همچنین بین هنجار ذهنی در مورد ورزش و نگرش به ورزش ارتباط وجود داشت. پیشنهاد می‌شود که یافته‌های این مطالعه به منظور ارتقاء سطح فعالیت بدنی در بانوان و گروه‌های سنی مختلف جامعه بکار رود.
 
مهرنوش جعفری، ایوب ابدال بیگی، عباسعلی قیومی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده


مقدمه: سرمایه‌های فرهنگی نیروی انسانی از مهمترین سرمایه‌های سازمان است. هدف پژوهش حاضر تعیین همبستگی سرمایه فرهنگی با نگرش خود توسعه‌ای کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر بود.
روش کار: در پژوهش توصیفی - همبستگی حاضر، جامعه پژوهش شامل کارمندان شبکه بهداشت و درمان دره شهر به تعداد ۳۵۰ نفر بود. تعداد نمونه با استفاده از جدول مورگان ۱۸۴ نفر بصورت تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‌ها از "پرسشنامه سرمایه فرهنگی" (Cultural Capital Questionnaire) و "پرسشنامه نگرش به خود توسعه‌ای" (Attitude toward Self-Development) استفاده شد. تحلیل داده‌ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، بین سرمایه فرهنگی با نگرش خود توسعه‌ای با ضریب همبستگی (۰۱/۰ = α، ۴۶۲/۰ = r)، بین سرمایه فرهنگی تجسم یافته با نگرش خود توسعه‌ای با ضریب همبستگی (۰۱/۰ = α، ۲۶۸/۰ = r) بین سرمایه فرهنگی عینیت یافته با نگرش خود توسعه‌ای با ضریب همبستگی (۰۱/۰ = α، ۴۶۷/۰ = r) وجود دارد. همچنین بین سرمایه فرهنگی نهادینه شده با نگرش خود توسعه‌ای با ضریب همبستگی (۰۱/۰ = α، ۳۲۰/۰ = r) همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد.
نتیجه گیری: ارتقا سرمایه فرهنگی در سازمان باعث تقویت نگرش کارکنان جهت توسعه دانش و مهارت‌هایشان می‌شود. پیشنهاد می‌شود مدیران شبکه بهداشت درمان با سازوکارهای تقویتی در خصوص ارتقای سرمایه فرهنگی کارکنان، زمینه‌های تقویت نگرش‌های خود توسعه‌ای را در آنان فراهم سازند.
 


احمد رسولی، فریده یغمایی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده


مقدمه: فعالیت بدنی منظم به عنوان یک رفتار مهم ارتقاء دهنده سلامت باعث پیشگیری و یا به تأخیر انداختن انواع بیماری‌های مزمن می‌گردد. هدف مطالعه حاضر، تعیین عوامل مرتبط با انجام ورزش بر اساس نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده در پسران شهرستان ایجرود در سال ۱۳۹۵ زنجان بود.
روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی-همبستگی می‌باشد. در این پژوهش نمونه‌ای شامل ۱۸۵ نفر از پسران شهرستان ایجرود زنجان از طریق فرمول کوکران، به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. داده‌ها از طریق پرسشنامه جمعیت شناختی و "پرسشنامه نظریه رفتار برنامه‌ریزی شده" “Theory of Planned Behavior Questionnaire” در ۵ بخش جمع آوری شد. شاخص روایی محتوا و پاپایی به روش آلفا کرونباخ انجام شد. داده‌ها با نرم افزارهای لیزرل نسخه ۸/۸ و اس پی اس اس نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافته‌ها: نگرش به انجام ورزش (۵/۳۲ = β)، کنترل رفتار درک شده در مورد ورزش (۱/۳۱ = β) همبستگی مثبت و مستقیمی با تمایل به انجام ورزش داشت. بعلاوه، هنجار ذهنی در مورد ورزش (۶/۲۹ = β)، کنترل رفتار درک شده در مورد ورزش (۹/۲۷ = β) و تمایل به انجام ورزش با انجام ورزش رابطه مستقیم و مثبتی داشت. کنترل رفتار درک شده در مورد انجام ورزش (۱/۲۷ = β) همبستگی غیر مستقیم با انجام ورزش از طریق تمایل به انجام فعالیت ورزشی داشت (۰/۶۲ = β).
نتیجه گیری: نگرش به انجام ورزش و هنجارهای ذهنی در مورد انجام ورزش با تبیین بیش از ۸۸ درصد از واریانس تمایل به انجام ورزش، عامل‌های مهمی در تبیین تمایل به انجام ورزش بود. از این رو پیشنهاد می‌شود عوامل مرتبط با نگرش و هنجارهای ذهنی در مورد انجام ورزش پسران غیر ورزشکار شناخته شود تا انجام ورزش را همواره نماید.
 
نوشین تاجیک، فرح لطفی کاشانی،
دوره ۸، شماره ۶ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
مقدمه: چاقی پدیده‌ای رو به رشد است که با عوامل روان‌شناختی و هیجانی ارتباط دارد. هدف از این پژوهش، تعیین همبستگی نگرش به خوردن با سبک‌های تنظیم شناختی هیجان، حساسیت اضطرابی و سبک دلبستگی در زنان مبتلا به چاقی بود.
روش کار: این پژوهش به روش توصیفی - همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی زنان مبتلا به چاقی مراجعه کننده به یک کلینیک تخصصی لاغری در تهران در بهار ۱۳۹۷ تشکیل می‌دهند که با استفاده از جدول مورگان، تعداد ۲۰۰ زن مبتلا به چاقی (۳۰BMI≥)، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، "آزمون نگرش خوردن "(EAT-۲۶: Eating Attitude Test)، "شاخص حساسیت اضطرابی"(ASI: Anxiety Sensitivity Index)، "پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان"(CERQ: Cognitive Emotion Regulation Questionnaire) و "پرسشنامه دلبستگی بزرگسالان"(AAQ: Adult Attachment Questionnaire) بودند. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار اس پی اس اس نسخه ۲۳ صورت گرفت.
یافته‌ها: بین سبک‌های تنظیم شناختی هیجان، حساسیت اضطرابی و سبک دلبستگی با نگرش به خوردن در زنان مبتلا به چاقی، همبستگی معناداری وجود دارد (۰۵/۰≥P). با افزایش حساسیت اضطرابی، سبک‌های منفی تنظیم شناختی هیجان و دلبستگی ناایمن (اجتنابی و دوسوگرا)، نمره نگرش به خوردن نیز افزایش می‌یابد.
نتیجه‌گیری: سبک‌های تنظیم شناختی هیجان، حساسیت اضطرابی و سبک دلبستگی با نگرش به خوردن در زنان مبتلا به چاقی همبستگی داشتند؛ لذا توجه به عوامل روان‌شناختی در پیشگیری از خوردن‌های هیجانی و درمان چاقی، جهت ارتقای سلامت این افراد توصیه می‌گردد.
 

معصومه صاحبی، رمضان حسن زاده، بهرام میرزائیان،
دوره ۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: افسردگی اساسی از رایج­ترین اختلالات روانشناختی است که با متأثر ساختن عملکرد فرد، عوارض منفی متعددی را به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی "درمان پذیرش و تعهد" بر راهبردهای تنظیم هیجان، نگرش­های ناکارآمد و تاب­آوری در افراد مبتلا به افسردگی اساسی انجام شد.
روش کار: اﻳﻦ مطالعه از ﻧﻮع نیمه­تجربی با پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل افراد مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی شهر ساری بود که به روش نمونه­گیری هدفمند تعداد ۳۰ تن انتخاب و به صورت تصادفی ساده  در گروه مداخله (۱۵ تن) و گروه کنترل (۱۵ تن) جایگزین شدند. "درمان پذیرش و تعهد" برای گروه مداخله  انجام شد. به منظور جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه جمعیت شناختی،"پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان" (Cognitive Emotion Regulation Questionnaire)، "مقیاس نگرش­های ناکارآمد" (Dysfunctional Attitude Scale) و "پرسشنامه تاب­آوری کانر و دیویدسون" (Connor‐Davidson Resilience Scale) استفاده شد. روایی ابزارها از طریق روایی سازه تاییدی و پاپایی ابزارها به روش ضریب آلفا کرونباخ بررسی شد. داده­ها در نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه ۲۱ تحلیل شد.
یافته­ها: "درمان پذیرش و تعهد" بر بهبود راهبردهای تنظیم هیجان، نگرش­های ناکارآمد و تاب­آوری در افراد مبتلا به افسردگی اساسی اثربخش است (۰۵/۰>P).
نتیجه­گیری: راهبردهای تنظیم هیجان، نگرش­های ناکارآمد و تاب­آوری در افراد مبتلا به افسردگی اساسی از طریق "درمان پذیرش و تعهد" قابل اصلاح است. پیشنهاد می­شود آموزشی مبتنی بر این درمان با هدف توانمندسازی و ارتقای سلامت روانی افراد مبتلا به افسردگی در مراکز مشاوره و روان درمانی انجام شود.
 
 
ساره باقری، مجتبی صداقتی فرد،
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: نگرش به خیانت و صداقت از جمله عوامل مؤثر بر کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی هستند. هدف پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی براساس نگرش به خیانت و صداقت بود.
روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زنان متأهل در منطقه ۱۵ شهر تهران در سال ۱۴۰۲ بودند. از میان آن ها، ۲۳۶ تن به روش نمونه گیری در دسترس از سرای محله های منطقه ۱۵ تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس جمعیت شناختی، "سیاهه کیفیت ادراک شده مولفه های رابطه" (Perceived Relationship Quality Components Inventory)، "مقیاس نگرش به خیانت" (Attitudes toward Infidelity Scale) و "سیاهه صداقت" (Honesty Inventory) بود. روایی ابزارها با استفاده از روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. تحلیل داده های جمع اوری شده در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۲۶ انجام شد.
یافته ها: نگرش به خیانت با مولفه های تعهد، اعتماد و عشق متغیر کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی همبستگی معکوس و معنادار داشت (۰۵/۰>P). صداقت با ابعاد رضایت، صمیمیت، اعتماد، شور جنسی و عشق متغیر کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی همبستگی مستقیم و معنادار داشت (۰۵/۰>P). نتایج الگوی حاضر نشان داد ۱۶ درصد واریانس کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی براساس نگرش به خیانت و صداقت پیش بینی می‌شود. ضرایب رگرسیون نشان داد که صداقت (۰۱/۰˂P، ۳۷۸/۰=β) می‌تواند واریانس کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی را تبیین کند و پیش‌بینی کننده کیفیت ادراک شده  رابطه زناشویی بود.
نتیجه گیری: نگرش به خیانت و صداقت با کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی رابطه داشتند و صداقت، کیفیت ادراک شده رابطه زناشویی پیش بینی می کند. لذا پیشنهاد می شود مشاوران و روانشناسان خانواده برای ارتقای کیفیت رابطه زناشویی بر نگرش های افراد به خیانت و میزان صداقت زوجین در رابطه زناشویی در زوج درمانی متمرکز شوند.


 
الناز خضرلو، علیرضا آقایوسفی، حسین ابراهیمی مقدم،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: خیانت زناشویی مانند بسیاری از پدیده‌های اجتماعی دیگر، یک رویداد چندوجهی، پیچیده و وسیع است که عوامل بالقوه متعددی در بروز آن دخالت دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی ساختاری پیش بینی نگرش به خیانت زناشویی بر اساس دلبستگی با میانجیگری راه‌های مقابله ای در زنان و مردان متأهل شهر تهران انجام شد.
روش کار: روش پژوهش توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زنان و مردان متأهل شهر تهران در سال ۱۴۰۲ بود. ۴۲۰ تن به روش نمونه گیری در دسترس از مراکز مشاوره و رواندرمانی منطقه ۳ شهر تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس دلبستگی بزرگسالان تجدیدنظر شده" (Revised Adult Attachment Scale)،"مقیاس نگرش نسبت به خیانت" (Attitudes toward Infidelity Scale)، "پرسشنامه راه‌های مقابله" (Ways of Coping Questionnaire) بود. روایی ابزارها با استفاده از روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. تحلیل داده های جمع اوری شده در نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۲۶ و ایموس نسخه ۲۴ انجام شد.
یافته ها: دلبستگی ایمن (۰۱/۰>P، ۳۰۰/۰-=β) به صورت منفی و معنادار و دلبستگی اضطرابی (۰۱/۰>P، ۵۴۹/۰=β) و اجتنابی (۰۱/۰>P، ۵۸۳/۰=β) به صورت مثبت و معنادار نگرش به خیانت زناشویی را پیش بینی می کنند. دلبستگی ایمن با میانجیگری تطابق هیجان-محور (۰۱/۰>P، ۲۶۵/۰-=β) و تطابق مسئله-محور  (۰۱/۰>P، ۳۰۸/۰-=β)، دلبستگی اضطرابی با میانجیگری تطابق هیجان-محور (۰۱/۰>P، ۲۹۶/۰=β) و تطابق مسئله-محور (۰۱/۰>P، ۲۵۵/۰=β) و دلبستگی اجتنابی با میانجیگری تطابق هیجان-محور (۰۱/۰>P، ۳۳۵/۰=β) و تطابق مسئله -محور  (۰۱/۰>P، ۳۴۴/۰=β) نگرش به خیانت زناشویی را پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری: دلبستگی با میانجیگری تطابق هیجان-محور و تطابق مسئله-محور، نگرش مثبت نسبت به خیانت را پیش بینی می کند. لذا پیشنهاد می شود مشاوران و روانشناسان خانواده برای اصلاح نگرش های افراد نسبت به خیانت بر دلبستگی و راه‌های مقابله  در زوج درمانی متمرکز شوند.


 

صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 4700