[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای شادکامی

حسن الهی فر، محمد قمری، کیانوش زهراکار،
دوره ۸، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده


مقدمه: شادی یکی از نیازهای روانی بشر و یکی از مسائل مهم و تأثیر گذار در زندگی است. هدف پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی "درمان کیفیت زندگی" برشادکامی معلمان زن انجام شد.
روش کار: این پژوهش به روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش همه معلمان زن متأهل و شاغل در شهر ابهر در سال تحصیلی ۹۷- ۹۶ بودند. از میان آن‌ها ۳۰ تن با روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. داده‌ها با "پرسشنامه شادکامی آکسفورد" Oxford Happiness Questionnaire) ) جمع آوری شد. روایی محتوا و پایایی پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. گروه مداخله در هشت جلسه ۹۰ دقیقه‌ای با "درمان کیفیت زندگی" آموزش دیدند. را بعنوان پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند. داده‌ها با اس پی اس اس نسخه ۲۴ تحلیل شدند.
یافته‌ها: در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بین گروه‌های مداخله و گواه در مؤلفه رضایت از زندگی (۶۷/۵=F،۰۱/۰>P)، خلق مثبت (۴۶/۵=F،۰۱/۰>P)، سلامتی (۹۲/۸=F،۰۱/۰>P)، کارآمدی (۱۵/۱۰=F،۰۱/۰>P)، عزت نفس (۲۱/۷=F،۰۱/۰>P)، نمره کل شادکامی (۰۹/۱۴=F،۰۱/۰>P) تفاوت معنی داری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: "درمان کیفیت زندگی" باعث افزایش مؤلفه‌های شادکامی معلمان زن شد و این افزایش در طی زمان پایدار بود. بنابراین، پیشنهاد می‌شود مشاوران و درمانگران می‌توانند از روش مذکور برای افزایش شادکامی استفاده کنند.
 
کتایون خوشنودیان، کیان نوروزی تبریزی، ابوالفضل ره گوی،
دوره ۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: پرستاری از جمله مشاغلی است که با مشکلات و عوامل تنش زای فراوانی در محیط کار و خانواده همراه است. هدف از انجام این پژوهش تعیین همبستگی بین تعارض کار– خانواده و شادکامی در کادر پرستاری بیمارستان منتخب تامین اجتماعی می‌باشد.
روش کار:  پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه کادر پرستاری شاغل در یک بیمارستان منتخب تامین اجتماعی بود. ۲۱۰ تن از کادر پرستاری  با روش غیر تصادفی و سهمیه ای  انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس تعارض کار-خانواده" (Work-Family Conflict Scale) (WFCS) و "پرسشنامه شادکامی آکسفورد" (Oxford Happiness Questionnaire) (OHQ) که دارای روایی و پایایی تایید شده در مطالعات قبلی بود، استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه ۲۴  تحلیل شد.
یافته ها: میانگین نمره های تعارض کار- خانواده و شادکامی به ترتیب ۸۹/۳۹ و ۶۲/۱۱۸ گزارش شد. ۶/۵۲ درصد از کادر پرستاری شرکت کننده در پژوهش دارای تعارض زیاد بین کار و خانواده خود هستند. همبستگی شادکامی با متغیر تعارض خانواده-کار معنادار و معکوس بود اما با متغیر تعارض کار- خانواده معنادار نبود (P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: با توجه به همبستگی معنادار شادکامی با تعارض کار- خانواده، تمرکز بیشتر بر کادر درمان بیمارستان‌ها و ایجاد محیط حمایتی مناسب جهت تقویت شادکامی توصیه می شود. 
 

صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4700