[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای فرهادی

نوراله طاهری، حمید حجتی، سالار کمانگر، سید ضیاء الدین موسوی، ساسان قربانی، سکینه فرهادی، هانیه حجتی، بهمن چراغیان،
دوره ۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۲ )
چکیده

 

مقدمه: پرستاری حرفه ای پر تنش است که فشارهای روانی ناشی از آن می تواند بر سلامت روان فرد تأثیر بگذارد. لذا شیوه های مقابله با تنش برای پرستار بسیار حائز اهمیت می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سبک های دفاعی به کار گرفته شده در موقعیت های تنش زا توسط پرستاران بیمارستان های دانشکده علوم پزشکی آبادان در سال ۱۳۹۱ انجام شد.

 

مواد و روش ها: در این پژوهـش توصیفـی، تعداد ۱۰۰ نفر از پرستاران بیمارستان های آبادان و خرمشهر به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات جمعیت شناسی و "پرسشنامه سبک های دفاعی-۴۰" (Defensive Styles Questionnaire - ۴۰) با سه بخش سبک دفاعی رشد یافته، نوروتیک و رشد نایافته بود. ضریب آلفای کرونباخ این ابزار ۸۲/۰ اعلام شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS نسخه ۱۸ انجام شد.

 

یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که ۳/۶۷ در صد از پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و ۲/۶۷ در صد از پرستاران بیمارستان ولی عصر خرمشهر از سبک دفاعی رشد یافته استفاده می کردند. میانگین و انحراف معیار نمره سبک دفاعی رشد یافته ۴/۲±۵۵/۱۱ بود که نشان دهنده ی استفاده بیشتر نمونه های مورد پژوهش از این سبک بوده است. حدود یک سوم نمونه ها نیز از سبک های دفاعی روان آزرده و رشد نایافته استفاده می کردند. همچنین بین میزان استفاده از سبک های دفاعی با ویژگی های فردی پرستاران همبستگی معنی دار آماری مشاهده نشد.

 

نتیجه گیری: بیشتر پرستاران در مواجهه با تنش های شغلی از سبک های دفاعی رشد یافته استفاده می کردند. همچنین حدود یک سوم آن ها نیز سبک های دفاعی روان آزرده و رشد نایافته را به کار می گرفتند. آموزش روش های مقابله با اضطراب و تنش برای پرستاران پیشنهاد می شود.

 
نرجس زنهاری، مهشید فروغان، محمدعلی حسینی، مسعود کریملو، اکرم فرهادی،
دوره ۵، شماره ۶ - ( آذر و دی ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: مراقبان آسایشگاه‌های سالمندان بخش عمده‌ای از وظیفه پرستاری و مراقبت از سالمندان را برعهده دارند. هدف این مطالعه تعیین تأثیر داستان گویی بر دانش و نگرش مراقبان آسایشگاه‌های سالمندان در باره مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان بود.

روش کار: این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری است که بر روی ۴۷ مراقب رسمی شاغل در آسایشگاه‌های سالمندان شهر شیراز انجام گرفت. " آزمون حقایق دوران سالمندی" (Facts on Aging Quiz) و "مقیاس نگرش نسبت به سالمندان کوگان" (Cogan’s Attitudes Toward Older People Scale) توسط مشارکت کنندگان تکمیل شد. نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوای و پایایی به روش آلفای کرونباخ ابزارهای فوق بررسی و تأیید شد. مراقبان در طی ۵ جلسه داستان‌هایی را که از تجربه کار با سالمندان به یاد داشتند بر اساس پروتکل آموزشی از پیش تعیین شده با سایر اعضای گروه به اشتراک گذاشتند. داده با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۱۶ تحلیل شد.

یافته‌ها: میانگین نمرات "آزمون حقایق دوران سالمندی" در مراحل قبل، بعد و پیگیری به ترتیب۸۷/۰۴، ۹/۹ و ۱۰/۴۶بود. میانگین نمرات نگرش نسبت به سالمندان در مراحل قبل، و بعد از مداخله و پیگیری به ترتیب ۱۰۸/۲۳، ۱۱۱/۳۸و ۱۱۱/۹۵بود. برگزاری جلسات داستان گویی بر دانش مراقبان و نگرش آن‌ها در زمینه مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان تأثیر مثبت معناداری (۰/۰۵> P) داشته است.

نتیجه گیری: استفاده از روش داستان گویی موجب بهبود دانش و نگرش مراقبان آسایشگاه‌های شهر شیراز نسبت به مفهوم سالمندی و مراقبت از سالمندان شد. پیشنهاد می‌شود برنامه‌هایی به منظور انتقال دانش به شیوه داستان گویی تدوین و به آسایشگاه‌ها معرفی شود.


مسعود طاهری میرقائد، صدیقه هدایتی راد، زینب فرهادی، راضیه سپهریان، مرتضی سالمی، پوران رئیسی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: شناخت وضعیت سلامت عمومی بیماران تالاسمی و خانواده آنان، می‌تواند در ایجاد ارتباط درمانی بهتر با آن‌ها مؤثر واقع شود و در نتیجه باعث بهبود پیگیری و درمان این بیماران گردد. هدف مطالعه حاضر، تعیین همبستگی وضعیت سلامت عمومی بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور با مشخصات جمعیت شناختی در استان تهران در سال ۱۳۹۷ می‌باشد.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است که در سال ۱۳۹۷ در استان تهران انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه بیماران تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مرکز بیماری‌های خاص شهر تهران تشکیل دادند و تعداد آن‌ها ۱۴۷ بود که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده‌ها "پرسشنامه ۲۸ سوالی سلامت عمومی Questionnaire ۲۸-Item General Health شامل ۲۸ سؤال با چهار حیطه نشانه‌های جسمانی، اضطراب، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی بود. روایی محتوا و پایایی به روس آزمون مجدد اندازه گیری شد. داده‌ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۱۸ تحلیل شد.
یافته‌ها: میزان کلی اختلالات سلامت عمومی در بیماران مورد مطالعه، ۷/۵۱ درصد بوده است. بر اساس خرده مقیاس‌های پرسشنامه، ۱/۴ درصد بیماران مشکوک به اختلالات نشانه‌های جسمانی، ۸/۲۳ درصد مشکوک به اضطراب و بیخوابی، ۲/۸ درصد مشکوک به اختلالات اختلال در کارکرد اجتماعی و ۳/۱۶ درصد مشکوک به اختلالات افسردگی بودند.
نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه بیماران مبتلا به تالاسمی در معرض اختلالات مختلف هستند. لذا تدارک برنامه‌های آموزشی برای کاهش این اختلالات، حمایت‌های لازم از طرف اطرافیان و خانواده و همچنین حضور روانشناس و روانپزشک در کنار این بیماران پیشنهاد می‌شود.
 
سکینه فرهادی، گل بهار آخوندزاده،
دوره ۹، شماره ۴ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تفاوت های فرهنگی موجود در بین پرستاران بر شیوه کاری آن ها تاثیر می­گذارد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی هوش فرهنگی با اخلاق کاری و ارتباط آن با مشخصات جمعیت شناختی در پرستاران بیمارستان های تامین اجتماعی استان گلستان انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی-همبستگی بر روی پرستاران بیمارستان های تامین اجتماعی استان گلستان در سال ۱۳۹۶ با روش نمونه گیری تصادفی ساده به روش قرعه کشی انجام بر روی ۱۶۵ تن انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل، پرسشنامه "مشخصات جمعیت شناختی، "پرسشنامه هوش فرهنگی"(Cultural Intelligence Questionnaire) و "سیاهه اخلاق کار حرفه ای" (Occupational Work Ethic Inventory (OWEI)بود. روایی این دو ابزار با روش روایی محتوا و پایایی آن باروش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرارگرفت. داده ها با نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه ۲۱ تحلیل شد.
یافته ها: میزان هوش فرهنگی ۹۵/۱۶±۴۲/۹۵ و میزان اخلاق کاری پرستاران۱۲±۹۷/۴۸ می باشد. آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط معنا داری را بین این دو متغییر نشان نداد (۰۳/۰-=rو۶۱/۰=P).آزمون یو من ویتنی بین میانگین اخلاق کاری با جنس اختلاف معنا داری را نشان داد (۰۳/۰=P) طوری که مردان اخلاق کاری بیشتری از زنان داشتند.
نتیجه گیری: علی رغم هوش فرهنگی بالادر پرستاران، میزان اخلاق کار حرفه ای را پایین نشان می دهد. همچنین بین هوش فرهنگی با اخلاق کاری اختلاف معنا داری را نشان نداد. پیشنهاد می شود مسئولین و دست اندرکاران بهداشتی در برنامه های آموزشی با توجه به پایین بودن اخلاق حرفه ای توجه ویژه ای به آن داشته باشند.
 
تکتم معصومی، غلامرضا منشئی، هادی فرهادی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: در سال‌های اخیر، روش‌های درمانی نوآورانه برای مقابله با اختلالات اضطراب فراگیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر بخشی "درمان ترکیبی واقعیت مجازی و ذهن آگاهی" با "ذهن آگاهی کوتاه مدت" بر نگرانی و ذهن آگاهی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بود.
روش کار: روش مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری ۲ ماه بود. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه افراد داری تشخیص اضطراب فراگیر مراجعه کننده به مرکز خدمات روانشناسی و روانپزشکی رکن در منطقه ۳ تهران و مرکز خدمات روانشناختی و مشاوره آریاز در منطقه ۶ شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودندکه به روش در دسترس انتخاب شدند. تعداد نمونه شامل  (۱۵ مرد ۳۰ زن) تن از افراد مبتلا به اختلال اضطراب  فراگیر بود که به صورت تصادفی ساده  به روش قرعه کشی در گروه های مداخله و کنترل گمارده شدند. پیش آزمون با استفاده از  "پرسشنامه نگرانی پن" (Penn State Worry Questionnaire)  "مقیاس ذهن آگاهی تورنتو" (Toronto Mindfulness Scale) اجرا شد. روایی محتوا و صوری ابزار ها به روش کیفی  و  پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفاکرونباخ بررسی شد. پس از آن گروه اول تحت درمان ۸ جلسه ۱۷ دقیقه ای به طور هفتگی "درمان ترکیبی واقعیت مجازی و ذهن آگاهی"، گروه دوم تحت درمان ۸ جلسه ۱۷ دقیقه ای "ذهن آگاهی کوتاه مدت" قرار گرفتند. پس از اتمام مداخله، پس آزمون و پیگیری ۲ ماه بعد اجرا شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۳ تحلیل شد.
یافته ها: "درمان ترکیبی واقعیت مجازی و ذهن آگاهی"با "ذهن آگاهی کوتاه مدت" بر نگرانی (۴۵/۴۸=F، ۰۰۱/۰>P) و ذهن آگاهی (۴۲/۶۱=F، ۰۰۱/۰>P) اثربخش بوده است. اما بین اثربخشی ۲ روش درمانی در هر ۲ متغیر تفاوت معناداری مشاهده نگردید (۰۵/۰ نتیجه گیری: "درمان ترکیبی واقعیت مجازی و ذهن آگاهی"با "ذهن آگاهی کوتاه مدت" بر نگرانی و ذهن آگاهی اثربخش است. لذا، پیشنهاد می گردد از "درمان ترکیبی واقعیت مجازی و ذهن آگاهی" و "ذهن آگاهی کوتاه مدت" جهت کاهش نگرانی و افزایش ذهن آگاهی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر می توان بهره برد.


 


صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4700