[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای علی‌نیای مقدم پور

سیده مژده علی‌نیای مقدم پور، سیده مریم موسوی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: بهزیستی روانشناختی پرستاران یکی از عوامل اصلی بهداشت روانی می باشد و شناسایی عوامل موثر بر آن از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین روابط ساختاری بین حمایت اجتماعی ادراک شده و خودکارآمدی عمومی با بهزیستی روانشناختی با میانجی تاب آوری در پرستاران انجام شد. 
روش کار: این پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه، پرستاران مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهر رشت در سال ۱۴۰۲ بودند. ۲۸۰ پرستار به روش در دسترس، شرکت داشتند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده" (Multidimensional Scale of Perceived Social Support)، "مقیاس خودکارآمدی عمومی"(General Self Efficacy Scale)،"مقیاس های بهزیستی روانشناختی ریف" (Ryff 's Scales Psychological Well-Being) و "مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون" (Connor-Davidson Resilience Scale) پاسخ دادند. روایی ابزارها به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ محاسبه شد. تحلیل داده ها در نرم افزارهای آماری اس پی اس اس نسخه ۲۴ و آموس نسخه ۲۴ انجام شد.
یافته ها: الگوی پیشنهادی براساس شاخص های برازندگی از برازش مطلوب برخوردار است (۵۹۶/۲=df/ x۲، ۹۸۲/۰=CFI، ۹۷۱/۰=NFI و ۰۷۸/۰=RMSEA). علاوه براین،  حمایت اجتماعی ادراک شده (۳۰۷/۰=β)، خودکارآمدی عمومی (۲۱۸/۰=β) و تاب آوری (۳۵۰/۰=β) با بهزیستی روانشناختی همبستگی مستقیم مثبت و معنادار دارند. همچنین حمایت اجتماعی ادراک شده (۳۴۰/۰=β) و خودکارآمدی (۵۵۳/۰=β) همبستگی مستقیم مثبت و معنادار با تاب آوری دارند (۰۵/۰>P). همچنین نیز حمایت اجتماعی ادراک شده (۳۵۰/۰=β) و خودکارآمدی عمومی (۴۱۱/۰=β) با میانجی گری تاب آوری با بهزیستی روانشناختی همبستگی مثبت و معنادار دارند (۰۵/۰>P). 
نتیجه گیری: حمایت اجتماعی ادراک شده و خودکارآمدی عمومی به صورت مستقیم و به صورت غیر مستقیم به واسطه تاب آوری سبب افزایش و بهبود بهزیستی روانشناختی می شود. جهت ارتقاء بهزیستی روانشناختی پرستاران برگزاری کارگاه های آموزشی تحت عنوان خودکارآمدی عمومی، حمایت اجتماعی ادراک شده و تاب آوری پیشنهاد می شود. 
 

صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700