[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
روان پرستاری
AWT IMAGE
..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
پژوهش پرستاری
AWT IMAGE
..
سالمندشناسی
AWT IMAGE
AWT IMAGE
..
تحقیقات کیفی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای سودمی

آرمین اصلانی، سمیه نقی زاده، مهدیه دادروان، زیبا سودمی، آزیتا فتح نژادکاظمی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: تنش ناشی از تغییرات و فشارهای روزافزون زندگی امروزی گریز ناپذیر است و عامل خطری برای تغییر رفتارهای سالم می باشد. تغییر رفتارهای مرتبط با خوردن، به عنوان سبک مقابله با فشار روانی می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین همبستگی تنش درک شده با رفتارهای خوردن در دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز بود.
روش کار: مطالعه حاضر به روش توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان علوم پزشکی مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز در سال ۱۳۹۸ بود. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای انجام و ۳۰۰ تن از دانشجویان انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه  جمعیت شناختی،  "مقیاس تنش درک شده"  (Perceived Stress Scale) و "پرسشنامه رفتار خوردن داچ" (Dutch's Eating Behavior Questionnaire) بود. روایی صوری و نسبت روایی محتوا براساس جدول Lawshe و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۲  انجام شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار تنش درک شده، رفتار خوردن مهاری، هیجانی و بیرونی به ترتیب ۳۳/۲۶ ± ۱۷/۶، ۳۸/۳۰ ± ۷۱/۹، ۵۲/۳۳ ± ۸۵/۹ و ۳۸/۲۹ ± ۲۶/۷ بود. همبستگی مثبت و معنا داری بین تنش درک شده با مولفه های رفتار خوردن هیجانی (۴۵۰/۰= r ,۰۰۱/۰>P) و بیرونی (۳۴۱/۰= r ,۰۰۱/۰>P) بدست آمد. این همبستگی در حد متوسط بود و به ترتیب ۲/۲۰ درصد و ۶/۱۱ درصد از رفتارها، قابل تبیین توسط تنش بودند. همچنین همبستگی بین تنش درک شده و مهاری معکوس و معنادار T اما ضعیف بود (۲۷۰/۰-= r ,۰۰۱/۰>P) و تنها ۳/۷ درصد از رفتار خوردن مهاری توسط تنش درک شده تبیین شد.
نتیجه گیری: بین تنش درک شده با مولفه های رفتار خوردن هیجانی و بیرونی همبستگی مثبتی و با مولفه خوردن مهاری همبستگی منفی وجود دارد. درک وضعیت تنش می تواند یک هدف مهم درمانی برای رفتارهای خوردن نامناسب در بین دانشجویان باشد. بنابراین، پیشنهاد می شود برنامه های مداخله ای جهت بهبود رفتارهای خوردن افراد و کنترل چاقی با در نظر گرفتن وضعیت تنش انجام شود.  
 

صفحه 1 از 1     

مدیریت ارتقای سلامت  Journal of Health Promotion Management
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710