:: دوره 1، شماره 4 - ( پائیز 1391 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 80-69 برگشت به فهرست نسخه ها
تجربه پرستاران بازنشسته از بازنشستگی: یک مطالعه کیفی
منیر نوبهار ، فضل اله احمدی ، فاطمه الحانی ، مسعود فلاحی خشکناب
گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران ، Nobahar43@Sem-Ums.ac.ir
چکیده:   (30402 مشاهده)
   

مقدمه: بازنشستگی مرحله جدیدی در چرخه زندگی است و می­تواند راهی برای بهبود سلامتی و مراقبت از خود و وضعیت زندگی باشد. این مطالعه با هدف تبیین تجربه پرستاران بازنشسته از بازنشستگی صورت گرفت.

 

مواد و روش ها: این مطالعه باطراحی کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام شد. نمونه­گیری به صورت مبتنی بر هدف صورت گرفت. 20 پرستار بازنشسته ساکن شهر سمنان، که دارای مدرک کارشناسی پرستاری بودند و 1 تا 5 سال از بازنشستگی آن ها گذشته بود و با سمت­های مختلف در بخش­ها و بیمارستآن های متفاوت، 23-30 سال سابقه کار تمام وقت داشتند، در پژوهش مشارکت نمودند. داده­های مطالعه از طریق مصاحبه نیمه سازمان یافته جمع­آوری گردید. هنگامیکه داده­ها به اشباع رسید، نمونه­گیری خاتمه یافت.

 

یافته­ها: درونمایه اصلی استخراج شده از داده­ها تهدید هویت بود. طبقات شامل "شوک و ناباوری"، "جدایی سخت از حرفه" و "درماندگی" بودند که هر کدام حاوی طبقات فرعی متعددی بودند.

 

نتیجه­گیری: تجارب پرستاران طی بازنشستگی، تهدید هویت بود. با برنامه­ریزی مناسب جهت بازنشستگی و اتخاذ تدابیر موثر جهت اصلاح شرایط برای پرستاران بازنشسته از سوی مسئولین و مدیران پرستاری، می­توان از بروز تهدید هویت در پرستاران بازنشسته پیشگیری نموده و ارتقاء سلامت و بهره­وری را برای پرستاران فراهم نمود. همچنین یافته­های این مطالعه می­تواند زمینه را برای مطالعات بیشتر در این رابطه فراهم نماید.

 
واژه‌های کلیدی: بازنشستگی، پرستار بازنشسته، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا.
متن کامل [PDF 945 kb]   (2934 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت سلامت و رفاه اجتماعی
دریافت: 1391/3/9 | پذیرش: 1391/6/1 | انتشار: 1391/7/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 4 - ( پائیز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها